dilluns, 10 de novembre del 2014

Naix el primer bebé gestat amb èxit en un úter trasplantat

En una investigació sueca es van reintroduir embrions en set dones després de rebre úters de donants vives. Ara s´ha anunciat públicament el naixement amb èxit del bebé de la primera dóna que va rebre el trasplantament. És xiquet i es desenvolupa de forma sana i normal.

El projecte de investigació sobre el transplantament es va iniciar en 1999 i tenia com a objectiu permetre a dones que van nàixer sense úter o l'han perdut per algun tipus de cirurgia puguen donar a llum als seus propis fills.

En un principi van ser 9 les dones que van rebre un úter (majoritàriament de familiars o amigues properes) pero 2 úters van haver de ser retirats. Un per una infecció i altre per coàguls en els vasos sanguinis transplantats. Les set restants han intentat quedar-se embarassades en 2014 a través d'un procés pel qual els seus propis embrions, produïts per fecundació in vitro, són introduïts en l'úter transplantat.

El primer embaràs es va confirmar a la primavera després de l'intentr exitós d'una dóna d'uns 30 anys, un poc després de transcorregut un any de del seu transplantament. A principis de setembre, esta dona va donar a llum per cesària amb bons resultats i es va convertir en la primera del món que ha aconseguit parir des d'un úter transplantat el qual fóu donat per una amiga de la familia que ja havia entrat en la menopàusia. El Dr. Mats Brännström, qui lidera el projecte de investigació va realitzar la cesària. El xiquet està perfectament sa i es desenvolupa amb normalitat. 


-Notícies relacionades:

-Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada