dissabte, 15 de novembre del 2014

La deforestació en Brasil augmenta per primera vegada després de una década

Els boscos amazònics formen part de un dels ecosistemes més importants del planeta, tant per la seua extensió (sis milions de kilòmetres cuadrats), com per la seua biodiversitat (trobem ací el 20% de les espècies mundials de plantes i de aus).
 

Per aquesta raó la conservació d´aquest espai és la clau per a mantinder problemes ambientals com la contaminació de l´aire o l´efecte hibernacle al marge. Així, fa deu anys s´implantèren noves mesures per a frenar la deforestació que estaba acabant amb aquest bosc. Dons, del 2004 al 2012 es va poder reduir la deforestació amazònica de 27.700Km fins a 4.500Km, però, com sempre, interesos polítics i el poc cas fet als pactes ambientals ja signats han produit, després de deu anys, l´increment de la deforestació dels boscos amazònics. 


Experts com Beto Veríssimo demanen mesures inmediates per a tornar a frenar l´avanç de la deforestiació ja que aquesta pràctica de explotació incontrolada te una relació dirècta amb l´increment de CO2 a l´atmòsfera, que no passa per el seu millor moment. Ademés , aquest expert afirma que la deforestació en aquest bosc es deu a un còptel de causes, però, la més important és la aparició de "grileiros" que de manera ilegal aconseguexen permisos per a destruir aquesta reserva natural. S´exigeix així l´us d´una política que done peu a l´explotacio del bosc però d´una manera més controlada donant pas així al desenvolupament sostenible del pulmó del planetra.

Notícia original:
 http://internacional.elpais.com/internacional/2014/11/13/actualidad/1415839546_186803.html

Links relacionats: 

http://www.lanacion.com.ar/1374885-alarmante-deforestacion-del-amazonas

http://www.unique-southamerica-travel-experience.com/deforestacion-amazonica.html

Video relacionat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada