dissabte, 8 de novembre del 2014

La sostenibilitat i la moda

Javier Goyeneche, un ciutadà de Madrid, va fundar la marca Fun & Basics el 1994, i fa cinc anys va posar en marxa  Ecoalf, una firma de complements de moda elaborats a partir de materials reciclats.

Aquest emprenedor va aconseguir fabricar teixits i bosses de mà a partir de botelles de PET (un tipus de plàstic), 100% reciclats.
Després arribaria tota una sèrie tèxtil elaborada a partir de xarxes de pesca, pneumàtics, cotó postindustrial i cafè.
Ecoalf va emprendre amb Signus la tasca de fabricar xancletes amb la gestió de pneumàtics usats.
El últim objectiu és recollir, classificar i transformar els residus del mar.


Les col·laboracions amb altres marques com Apple, Harrod's i molts altres ha fet que Ecoalf siga un negoci internacional i ho siga en el millor moment. Defensa la sostenibilitat i allò que ha fet de ixir-se'n de la norma no és només possible sinò necessari.

Aquesta empresa ha fet moltíssimes peces de roba per a famosos com Marc Jacobs, Gwyneth Paltrow y el cantant Will.i.am.

El problema que es presenta és que costa molt fabricar aquests complements a partir dels materials que utilitza. Però el resultat val la pena. La seua aparença és pràcticament impossible de diferenciar de les estàndard i competeixen amb els grans productors internacionals.

 
Notícies relacionades:


2 comentaris:

  1. Estic a favor d'aquesta nova idea que fins ara desconeixia. Em pareix una gran idea i molt curiós el plantejament de l'elaboració de roba a partir d'elements reciclats.
    Actualment existeixen varios tipus de reciclatge però no a gran escala, la qual cosa és un gran problema perquè el consumisme li pega mil voltes. Encara que poc a poc hi hagen més mesures, la destrucció del nostre planeta avança més prompte que nosaltres i hauríem d'actuar amb més força; cosa que dubte ja que, la majoria de la humanitat li dóna més importància als diners que al que és realment sa casa, és a dir, la Terra. Nosaltres pensem que no viurem els canvis que estem provocant ara i ahí és on es troba el problema. No hem de procurar tan sols d'assegurar-nos la nostra vida, sinó també la d'un futur per a no acabar amb l'espècie humana. I no tan sols ja amb la humana, sinó amb la vida en general.
    Com ja he dit abans, em pareix molt emprendedora la idea, i espere que continue endavant fent així que altres sectors s'animen a plantejar-se fer el mateix.

    ResponElimina