dimarts, 18 de novembre del 2014

El canvi climàtic amenaça amb impactes irreversibles.

A cada racó del planeta es nota l'impacte del canvi climàtic.Però és en les zones menys desenvolupades on els seus conseqüències amenacen de ser més dramàtiques. Això és només una petita part de les alertes que acaben de llançar els experts al món, especialment als polítics, durant la presentació de l'Informe de síntesi publicat aquest diumenge pel Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) .
Tot i que l'acumulació de proves no ha deixat de créixer en els últims anys, és al AR5 on s'afirma l'origen antropogènic del canvi climàtic.
"No serà possible afrontar el canvi climàtic si els diferents agents anteposen els seus propis interessos de forma independent, només s'assoliran amb la cooperació internacional", explicava en la presentació el president de l'IPCC, RK Pachauri.
Encara hi som a temps ."Tenim els mitjans per limitar el canvi climàtic", afirma Pachauri, que afegeix: "Les solucions són moltes i permeten el continu desenvolupament econòmic humà. Tot el que necessitem és voluntat de canvi, i confiem que aquesta voluntat estigui motivada pel coneixement i la comprensió de la ciència del canvi climàtic ".
Els científics creuen que una economia basada en baixes emissions de carboni a més de possible, és un negoci sostenible.Però cal actuar ja. L'informe assenyala que hi ha diverses vies per aconseguir les substancials reduccions de les emissions necessàries per limitar, amb probabilitats d'èxit superiors al 66%, l'escalfament a 2 ºC en relació amb els nivells preindustrials.
Notícia original:
http://elpais.com/elpais/2014/11/02/ciencia/1414927955_896799.html
NOTICIES RELACIONADES:
-http://www.ca.globaltalentnews.com/actualitat/noticies/5346/Europa-es-bolca-a-millorar-les-dades-mediambientals-mundials.html
-http://www.20minutos.es/minuteca/cambio-climatico/ Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada