dilluns, 17 de novembre del 2014

L’ESCALFAMENT GLOBAL INCREMENTARÀ ELS LLAMPECS EN ELS ESTATS UNITS D’AMÈRICA.


Un grup de científics nord-americans preveu un augment del 50% dels llampecs als EUA en aquest segle, que es produirà a causa de l’augment de les temperatures per l’escalfament global.      
        
Per açò també s’ha advertit que aquest fenomen pot contribuir a l’augment d’incendis.
David Romps, de la Universitat de Califòrnia, i el seu equip, es van centrar en analitzar les precipitacions i els factors d’inestabilitat en 11 models climàtics, dels quals es van ajudar per simular les interaccions atmosfèriques, i van concloure, que els efectes combinats generaran un augment de les càrregues elèctriques cap a la Terra.

‘’Amb l’escalfament, les tempestes amb llamps es tornen més explosives’’, ha assenyalat Romps. Aquest científic va fer un comunicat, on va explicar que aquest fenomen està relacionat amb el vapor d’aigua, que és el combustible per a les tempestes.                                                                                          
'’L’escalfament causa que hi hagi més vapor d’aigua en l’atmosfera i si hi ha més combustible circulant, quan arribi a la ignició, pot ser molt més gran’’, va explicar l’expert.

Els seus resultats suggereixen que, dels 25 milions de raigs que es registren anualment, la xifra podrà augment al voltat d’un 12% per cada Cº que pugi la temperatura mitjana de l’aire global.

L'equip assenyala que l'augment de la quantitat de raigs pot causar més accidents.
Segons la mitjana de l’Administració Nacional d’Oceans i Atmosfera, entre 2004 i 2013 es van produir 33 morts anuals i 234 ferits a causa de l’impacte d’un llamp.

A més, els investigadors recorden que els raigs són la principal causa dels focs no controlats i que aquests generen diòxids de nitrogen, que tenen un impacte en la química atmosfèrica.




Noticies relacionades: 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada