dilluns, 17 de novembre del 2014



36 millons de tones de CO2 darrere del comerç mundial de carn


Per primera vegada s'ha calculat el metà (CH4) i l'òxid nitrós (N2O) que s'allibera a l'atmosfera a conseqüència de la producció de carn en alguns països, assignant les emissions als consumidors d'aquesta carn. Entre 1990 i 2010 es va calcular un total de 36'1 tones de CO2 associat amb la carn produïda i consumida en països diferents. La carn de vaca, porc i pollastre han comportat la quantitat més gran d'emissions.

Segons un estudi de científics de la Institució de Carnegie per a la Ciència, la Universitat de Califòrnia i la Universitat de Siena van detectar que aquestes emissions "ocultes" de carn de pollastre i porc han patit un augment del 19% durant els últims 20 anys, la qual cosa ha comportat una gran inestabilitat global. També van analitzar dades de 237 països diferents mostrant els fluxos comercials interns d'emissions entre països europeus.


Darío Caro, autor principal d'aquesta investigació, explica que un país en vies de desenvolupament pot mancar d'infraestructures específiques i per tant la seua quantitat d'emissions quan produeixen carn és enorme. Aquestes emissions poden augmentar si altres països més desenvolupats demanden a aquest país una major producció.


Notícia original


Notícies relaciondes:
 Les vaques s'assemblen als cotxes més del que es creu
 La ramaderia perjudica el clima
 La ganaderia amenaça el medi ambient

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada