dimarts, 11 de novembre del 2014

Atrapa el tigre.



Per primera vegada, i gràcies a una aplicació per a mòbils, s'ha detectat de forma científica a Andalusia la presència del mosquit tigre, un insecte transmissor de malalties com la chikungunya i el dengue. Això ha estat possible gràcies a la participació ciutadana que s'ha descarregat l'app de AtrapaelTigre.com ia la posterior verificació dels entomòlegs que col·laboren en aquest projecte.


Les més de 6.000 persones que l'han descarregat fins ara han enviat dades d'un total de 1.600 possibles punts on es podria localitzar aquest insecte. Gràcies a aquests usuaris, s'ha descobert la presència de l'espècie per primera vegada a Andalusia. L'estudi es publica a la revista Anals de Biologia.


El mosquit tigre és un vector (transmissor) d'algunes malalties com la chikungunya i el dengue -a part de ser molest, de tenir hàbits diürns i picar de dia de forma agressiva-. Es va localitzar per primera vegada a Espanya a Sant Cugat del Vallès (Catalunya), i els científics no estan segurs de quin és la seva procedència inicial.

Per estudiar aquest aspecte han desenvolupat una nova "missió" en l'aplicació anomenada experiment #coche que anima els usuaris de AtrapaelTigre.com que si troben un mosquit tigre en un vehicle, ho notifiquin mitjançant l'aplicació. Així sabran quanta distància recorre fent 'autoestop'.

Noticia original
Noticia relacionada
Noticia relacionada




1 comentari:

  1. Que noticia més interesant, Maria! Espere que publiques més noticies així.

    ResponElimina