diumenge, 9 de novembre del 2014

  Temen que un gran terratrèmol es desencadene enfront de la costa d'Istanbul

Uns investigadors de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), en Cambridge, han tret la conclusió de que en un parell d'anys Istanbul serà una de les ciutats més poblades d'Europa i n'hi ha moltes possibilitats que es desencadene un gran terratrèmol a la costa.

Quan deixen de registrar el sisme d’una falla, vol dir que el segment o bé està inactiu o que les plaques es menegen suaument.

L’equip format per Michael Floyd i Semih Ergintav ha encontrat diferents comportaments en la falla d’Anatòlia. Després de 10 anys d'investigacions, han arribat a la conclusió que al lloc més inesperat, on no es registren sismes, en la Mar Màrmara, situat a l'oest d’Istanbul es desencadenarà el pròxim gran terratrèmol.

 El gran problema és que Istanbul no està preparat per a patir un terratrèmol d'eixes dimensions, ja que els seus edificis són molt antics i no tenen estructures adequades per a suportar-los. Si les prediccions de Floyd d'un terratrèmol de magnitud 7 o més s'acompleixen, podrien causar la mort de moltes persones.

[Img #22826]















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada