dimecres, 12 de novembre del 2014

Els efectes en el cervell del consum prolongat de marihuana



Una investigació del Centre per a BrainHealth de la Universitat de Texas (EUA) ha conclòs que els efectes del consum habitual i prolongat de marihuana en el cervell depenen de dos factors: de l'edat de consum i del temps que es prolongue aquest consum.
El treball realitza una descripció dels efectes negatius, a llarg termini, en el cervell dels consumidors de marihuana . Destaquen anomalies en la funció cerebral i en l'estructura, ja que es produeix una degradació progressiva del cablejat del cervell. La investigació va comptar amb la participació de 48 consumidors de marihuana crònics (amb una mitjana de tres dosis al dia) i 62 adults no consumidors, amb el mateix sexe i edat. Els grups van revelar que els consumidors de marihuana tenien un menor volum cerebral en la corfa relacionada amb les addiccions i una menor connectivitat cerebral que els subjectes no consumidors.
El treball, sugereix finalment que la connectivitat del cervell pareix degradar-se amb l'ús prolongat d'aquesta droga.

Noticia original

Noticia relacionada



2 comentaris:

  1. Hola Guillem, he llegit la teua notícia i he buscat més informació, aquest es un link que m'ha resultat interessant (http://www.regio7.cat/salut/2014/11/11/consum-cannabis-quins-factors-influeixen/290841.html), segueix així un salud.

    ResponElimina
  2. Gràcies Mayte, trobe que també és una font d'informació molt interessant, agraïsc el teu interés.
    Un salut.

    ResponElimina