dijous, 20 de novembre del 2014

Llavar diners (literalment) pot salvar vides

Un estudi realitzat per la societat americana de Microbiologia ha intentat posar números i percentatges a la contaminació dels diners en forma de bacteris, i el resultat indica que 94% dels bitllets en circulació estan contaminats amb bacteris provoquen malalties. De fet, el 7% conté Staphylococcus aureus i Klebsiella pneumoniae que causen pneumònia i infeccions de la sang.

Un bany d'aigua simple i sabó pels diners podria reduir les infeccions diarreics fins a un 42%. Però no és pràctic aconseguir bitllets que passen per les mans al rentaplats. Cada any, els bancs centrals del món destrueixen uns 150.000 tones de bitllets antics.

M. Nabil Lawandy i Andrei Smuk son científics americans que han desenvolupat un nou sistema per diners que podrien estalviar bilions de dòlars al sistema monetari basat en cel·lulosa.

Així que va experimentar amb gas CO2 en condicions supercrítiques, un potent dissolvent que també s'utilitza en la indústria alimentària pel greix, l'extracció del colesterol dels olis, carns i lactis. I el resultat va ser impecable.










Notícia original:

ACS

Notícies relacionades:

CienciaXplora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada