dimecres, 12 de novembre del 2014

Els nous cotxes elèctrics tindran tracció aïllada en cada roda i tolerància a errors

Els nous cotxes elèctrics tindran tracció aïllada en cada roda i tolerància a errors

 Investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en col·laboració amb el Centre Tecnològic de Manresa han estat seleccionats per la multinacional Infranor per a desarrotllar la base d’una nova generació de cotxes elèctrics.
Segons els participants, el vehicle estarà llest en 2015 i serà construït per la empresa mexicana TC Technologies. La iniciativa té com objectiu la creació d’una plataforma innovadora per a  la construcció de tot tipus de vehicles elèctrics, tant de passatgers como de servicis.

El motor elèctric que incorporarà cadascuna de las quatre rodes, i que dissenya el grup MCIA de la UPC, serà de tipus axial, de rotor plà, qual cosa permetrà compactar a la mínima expressió possible el grossor i augmentar la seva potència. Per tant, el nou vehicle elèctric serà capaç de maximitzar la eficiència energètica fent que cada roda actue como propulsora. D’aquesta manera, s’eliminaria la pèrdua de energia que es produeix amb el sistema clàssic de tracció a través dels trens mecànics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada