dilluns, 17 de novembre del 2014

Petroli a canàries: si o no?

   Fins fa un anys les coordenades 28º 33' 34'' N; 13º 11' 36'' W, no havien despertat tantes emocions encontrades. A aquest silenciós espai situat entre Marroc i Fortventura començaran les primeres prospeccions en busca de petroli en aigües canàries.
   Fa ja 12 anys que Repsol va donar els primers passos per a investigar el subsòl marí, ja que tenen la creença de que pot ser hi haja petroli atrapat a les roques a milers de metres de profunditat. Aquest punt al que anomenen Sandia, no serà l’únic pou que es perforarà en aigües canàries, ja que, el passar 29 de maig del 2014 el Ministre d’Agricultura, Alimentació y Medi Ambient va aprovar la perforació de huit pous petrolífers.
   El projecte ha confrontat als Governs canaris -que compta amb l’ajut dels grups ecologistes- i nacional a una batalla dialèctica, arguments de la qual estan basats en criteris tècnics o científics.
   Mentre els experts en l’exploració i producció destaquen la seguretat del projecte, els biòlegs, ornitòlegs i oceanògrafs mostren les seues preocupacions per el possible impacte ambiental que pot tenir l’exploració sobre els ecosistemes marins, així com la por d’una nova marea negra com la del Golf de Mèxic del 2010
      Mentrestant, al Marroc, aquest a més de permetre a les empreses petroleres que troben tot el petroli cru u exportar-lo durant 10 anys sense pagar impostos per la cessió del territori y del recurs energètic. La febre del or negre marroquí ja ha començat a donar els seus fruits. El dimecres passat una companyia angostura Genel anunciava el descobriment de petroli lleuger a un pou de petroli situat a 230 kilòmetres de Sandia.


Noticia original 

Noticia relacionada
Noticia relacionada dos

Video relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada