diumenge, 9 de novembre del 2014

La marihuana podria afectar a la producció d’espermatozoides


Un estudi publicat en la revista “Human Reproduction” va analitzar com afecta l’estil de vida d’un home a la morfologia (mida i forma) del seu esperma. Les dades van ser proporcionades a partir de l’estudi de més d’un miler d’homes voluntaris.
En aquest estudi, es va donar importància a l’estil de vida en general dels homes, dels quals 318 van produir esperma “anormal”, on menys d’un 4% dels espermatozoides tenien mida i forma correcta. En aquests homes es produïa la casualitat de consum de cànnabis, així que es va atribuir la forma i mida anormal a aquest fet. A més van saber que la forma en la que el cànnabis es metabolitza es diferent en homes fèrtils i infèrtils.
L’estudi va trobar que aquest homes en menys del 4% d’esperma sa, tenia una mitja de 30 anys i havia consumit marihuana en un temps aproximat de tres mesos abans de prendre la mostra. Altres factors que podien haver influït en l’esperma eren la ingesta d’altres drogues, tabac, alcohol, IMC , historial mèdic, i fins i tot l’ús de la roba interior, però els investigadors van concluir que el factor més decisiu era el consum de cànnabis. Així, el experts aplegaren a la conclusió de que si una parella busca un fill, seria convenient apartar la marihuana per un temps.

Notícia original


Vídeo:



Noticies relacionades:
La marihuana pot perjudicar el centre de plaer del cervell 
Consumir regularment  marihuana, perjudicial per al cervell dels adolescents.


3 comentaris:

  1. Crec que és una noticia molt interessant perquè la gen no sap totes les conseqüències que aporta el consum de marihuana i creuen que sols els afecta una mica a la rapidesa mental o al sistema respiratori, però es clar que no sols afecta a això i com he pogut observar en aquesta noticia el cannabis és més perjudicial del que la majoria de la població, tant els consumidors com els no consumidors, creuen. Afecta a la major part del organisme com la majoria de les drogues.

    ResponElimina
  2. És ben sabut que cada vegada són més els joves que s'inicien en les drogues, i consumeixen marihuana encara que són infinits el nombre d'advertències que informen sobre l'efecte d'aquesta droga com qualsevol altra en el cervell. Tot i això sembla, que la major part de la gent no és conscient. Llavors, em pareix rellevant aquesta notícia per a veure si d'una vegada per totes, els nois (ja que aquesta notícia solament afecta als hòmens) en veure afectada la seua descendència s'adonen que no es tracta d'una droga menor, sinó que és tan addictiva i perjudicial com totes les altres.

    ResponElimina