dijous, 13 de novembre del 2014

El mosquit tigre a Espanya

Per primera vegada, i gràcies a una aplicació per a mòbils, s'ha detectat de forma científica a Andalusia la presència del mosquit tigre, un insecte transmissor de malalties com la chikungunya i el dengue. Això ha estat possible gràcies a la participació ciutadana que s'ha descarregat l'app de AtrapaelTigre.com i a la posterior verificació dels entomòlegs que col·laboren en aquest projecte.



Al juny de 2014 es llançava l'aplicació mòbil Tigatrapp, del projecte AtrapaelTigre.com, un projecte de ciència ciutadana que té com a objectiu l'estudi i seguiment del mosquit tigre a Espanya i amb el qual col·laboren diferents entomòlegs a escala nacional.
Fins aquest moment, els investigadors no havien fet mostrejos regulars a Andalusia, per la qual cosa sospiten que el mosquit tigre ha de portar temps a la comunitat. "Ha de portar més temps perquè en prospeccions posteriors s'ha localitzat en més punts d'Andalusia", afegeixen
Per estudiar aquest aspecte han desenvolupat una nova "missió" en l'aplicació anomenada experiment #coche que anima els usuaris de AtrapaelTigre.com que si troben un mosquit tigre en un vehicle, ho notifiquin mitjançant l'aplicació. Així sabran quanta distància recorre fent 'autoestop'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada