dimarts, 11 de novembre del 2014

Fixar les coordenades dels tumors cerebrals.


Una investigadora del CNIO prepara a un ratón con cáncer cerebral...

El glioblastoma multiforme és un tipus de tumor cerebral que té un pronòstic desolador, amb una esperança de vida que està entre els 12 i els 18 mesos després de la seva detecció. Científics del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO) i del Centre d'Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT) volen donar una mica de llum en aquest pronòstic.

El problema d'aquest càncer és que quan es diagnostica ja és tard, no es pot operar bé perquè les proves d'imatge no detecten definidament la seva extensió i els tractaments funcionen de forma diferent en cada pacient. Ara un equip dels dos centres nomenats abans està involucrat en un projecte que, d'aconseguir finançament suficient, tractarà de fer visible aquest tumor en les proves d'imatge per poder conèixer millor el grau d'afectació del pacient i donar ulls als cirurgians que han d'extirpar aquest tumor.

NOTICIA ORIGINAL

VÍDEO


1 comentari:

  1. He llegit prou sobre aquesta, és una notícia ben trista, encara que esperançadora, la medicina avança molt ràpidament i espere´m que en el futur ja es puga tractar i salvar la vida dels que la sofreixen.

    ResponElimina