dimecres, 26 de novembre del 2014

Petjades de dinosaure a Teruel

Investigadors de la Universitat de Saragossa i de la Universitat Complutense de Madrid han descobert evidències que un gran tsunami va afectar la província de Terol fa 128 milions d'anys. Aquest sisme submarí va fossilitzar centenars de petjades de dinosaures i va formar el megayacimiento d'icnites de major extensió conegut a Europa.

Fa 128 milions d'anys l'àrea d'Aliaga-Miravete era una zona costanera amb una barra de sorra que la separava de mar obert, és a dir una illa-barrera, com es coneix en geologia. "Era un lloc per on es desplaçaven grans dinosaures com sauròpodes i ornitòpodes, com demostra la gran quantitat d'icnites que hi ha a les roques", assenyalen els investigadors.

Encara que un tsunami és un procés natural de gran poder destructiu, en aquest cas els científics reconeixen que "és fascinant": va ser el responsable d'conservar un megayacimiento d'icnites i "potser d'atrapar a algun dinosaure, encara que de moment no ha estat trobat.

2 comentaris:

  1. Em sembla una notícia bastant interessant ja que és bo saber coses de l'avantpassat ia més en el vidio apareixen imatges bastant boniques

    ResponElimina
  2. Em sembla una noticia molt interesant, jo vaig fer la mateixa jaque parla de les coses que passaven fa moltíssims anys i es molt curiós.

    ResponElimina