dilluns, 10 de novembre del 2014

Perills de la globalització i de les TIC al medi rural.

Un estudi liderat per la Universitat d'Alacant i liderat per la investigadora Rosa María Jiménez Abad, ha investigat el paper de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i la globalització en el medi rural.

Segons els seus resultats, la localització aïllada dels allotjaments turístics i les característiques de la societat de la informació són aspectes que obliguen a centrar esforços per reduir la bretxa digital existent entre els espais rural i urbà.

Jiménez Abad afirma: "Si no s'apliquen estratègies per augmentar l'accés i ús de les TIC, i s'utilitzen aquestes per fomentar un turisme al marge de l'activitat agrícola tradicional, difícilment s'estarà contribuint al desenvolupament rural", assegura Jiménez Abad.

L'estudi fa un repàs a les polítiques agrorrurales comunitàries i els seus diferents fons de finançament, incideix en els efectes de la globalització i les conseqüències per a les grans multinacionals, i aventura la difícil definició del medi rural davant la generalització i implantació de les TIC.

NOTICIA ORIGINAL


http://www.agenciasinc.es/Noticias/Advierten-de-los-peligros-que-acarrean-la-globalizacion-y-las-TIC-al-medio-rural

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada