dimecres, 12 de novembre del 2014

Aïllats de la societat

Semblava un problema establert a Japó però, ha arribat a Espanya. El primer estudi europeu, realitzat per metges de l'Hospital del Mar de Barcelona, es descriu una sèrie de 164 casos de síndrome d'hikikomori, com s'anomena aquest problema. El nostre país no és l'únic, també s'han detectat a Oman, Itàlia, l'Índia, els Estats Units i Corea.
Descripció d'aquesta síndrome: pell molt pàl·lida, per no donar-los mai el sol, parques en paraules, amb respostes a preguntes que no van més enllà de monosíl·labs i força distants.
La mitjana de reclusió dels 164 casos avaluats pels metges catalans està en 39,3 mesos, però hi ha pacients que han estat fins a 30 anys sense vincles amb l'exterior.
Per Tajima Pou, la raó d'aquest increment podria estar darrere del desenvolupament de les noves tecnologies, però, Malagón-Amor apunta un altre motiu: la manca d'equips d'atenció domiciliària.
Alguns pensen que estarien millor si poguessin sortir però intentar canviar-lo no els compens. Perquè se senten bé a casa, i l'exterior, les exigències de la feina o la vida els aclapara massa i prefereixen la protecció del conegut: els seus quatre parets.



















Noticia Original

1 comentari:

  1. Aquesta noticia em pareix molt interesant ja que aporta informació molt detallada i esta molt ben feta. Em pareix un poc fort aquesta enfermetat i em preocupa que aquest problema s'haja detectat en altres països.

    ResponElimina