dilluns, 3 de novembre del 2014

El canvi climàtic amenaça l'existència de les petites illes del Carib

La pujada del nivell del mar relacionada amb el canvi climàtic ja afecta a aquests petits estats insulars.
Les petites illes del Carib són les primeres a patir la pujada del nivell del mar, el que per a elles tindrà
un efecte immediat desastrós, ja que el 99,9% de les seves infraestructures turístiques estan a la costa, i amenaçarà fins i tot la seva existència, segons va explicar el director executiu del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), Achim Steiner.
Segons va explicar, el nivell del mar impactarà d'immediat al Carib.
Steiner va ressaltar que els SIDS "estan més exposats a aquesta situació simplement perquè en alguns casos els seus territoris són a dos, tres, quatre metres per sobre del nivell del mar, de manera que una pujada amenaça la seva existència".
Un altre factor que contribueix a la vulnerabilitat de les illes és que el canvi climàtic està alterant la supervivència dels esculls de coral i els manglars.
A més, ha indicat que les extremes condicions climatològiques que han originat en els últims anys huracans i inundacions significatives suposen enormes costos econòmics per a aquestes febles economies, a causa de la destrucció que deixen al seu pas.
L'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va triar 2014 com l'any dels SIDS, que comprenen àrees geogràfiques com el mar Carib i els oceans Atlàntic, Pacífic i Índic, perquè es prengui consciència de els reptes ambientals que els afecten.

Notícia original

Notícies relacionades:

Notícia 1

Notícia 2

Vídeo:


1 comentari:

  1. La notícia està molt ben feta i resumida i el video explica perfectament el problema. Ademés crec que el tema de la notícia està mol acertat i es molt interesant. La noticia apart de informar crec que té la finalitat de concienciar molt important per a que és duga a terme un canvi en aquest gran problema.

    ResponElimina