dimecres, 19 de novembre del 2014

Els excrements de gorila podran ajudar a detindre l'ébola

Un milió de persones permaneixen en quarantena a l'Àfrica per a  evitar la propagació del ébola. Guinea, Sierra Leona i Libèria han tancat les seues fronteres per a impedir contagis i moviments no controlats. Però, què passa durant les mesures de aïllament i el toc de queda en països del com Sierra Leona per a intentar frenar La malaltia?

Els investigadors intenten mapejar i localitzar els possibles focus per a evitar futurs contagis. Però el control sanguini o de mostres de teixit de goril·les salvatges és una tasca àrdua i que requereix de molts recursos. Fa poques setmanes la Societat de Conservació de Vida Silvestre ( WCS ) presentava una investigació de diversos anys de treball.

Com a instància de part de l'estudi sí van analitzar mostres de 80 goril·les salvatges de cinc hàbitats de la República del Congo. El 10 % va donar positiu a els Anticossos. En general, els simis tenen facilitat per a contagiar-se i morir per l’ébola que els humans. El 25% de micos del Congo ha desaparegut en els últims 20 anys a causa del virus.

Si els investigadors poden traçar més ràpid els patrons d'infecció per l’ébola en la fauna i establir cens d'individus immunitzats, poden estar més preparats per a  prevenir els brots en humans i en altres espècies, a més de controlar millor la supervivència de les poblacions de simis i estar preparats per al subministrament de vacunes futura. El estudi está a la revista  Neglected Tropical Diseases.







Notícia original:

CienciaXplora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada