dimarts, 11 de novembre del 2014

El Hierro: ¿Miracle energètic?

El Hierro ha optat per una política de no agressió al medi ambient. Si tot surt segons el planejat, menys de sis anys separen l'illa canària del seu objectiu de ser completament autosuficient amb energies renovables.
 

A l'illa es van posar a treballar fa més de dues dècades per aconseguir que tota la seva electricitat fos subministrada per fonts netes. El president del Consell insular, explica que una vegada inaugurada  la central Hidroeòlica, eix del projecte, no volen equivocar-se ni "anar de pressa". Per això començaran a comprovar el seu correcte funcionament abans de subministrar de forma permanent a tota l'illa amb energia neta. Quan ho aconsegueixin, el següent objectiu és eliminar els motors de combustió i que el 2020 tots els vehicles siguen elèctrics. El sistema illenc és una barreja entre energia eòlica i hidràulica

Ara arriba una gran gran pregunta: ¿és exportable aquest sistema? Cal tenir en compte que l'illa té unes peculiaritats orogràfiques i climatològiques molt concretes. I que compta amb poc més de 10.000 habitants. No hi ha una resposta concreta, sino que cada territori haurà d'explorar la seva pròpia solució personalitzada en funció de les seves característiques. Existeixen estudis que demostren que el 2050 podríem produir a Espanya 56 vegades la demanda total. Demostrem la viabilitat tècnica i econòmica de subministrar energies 100% renovables.




Noticia original

Notícia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada