dissabte, 8 de novembre del 2014

Descubren que el virus del ébola está mutando rápidamente

Un equip de profesionals de quatre paisos han estat anlitzant la genetica del virus de l’Ebola de les mostres recollides en Sierra Leona.Els resultats, publicats avui a la revista Science, indiquen que el genoma del virus està canviant ràpidament a mesura que es transmet de persona a persona, encara que es desconeix si les mutacions són la causa de la virulència de la nova epidèmia.

Els investigadors van identificar 300 mutacions.L'anàlisi dels 99 genomes ha revelat també informació sobre el seu origen; de moment, es creu que es va introduir en un sol humà que havia ingerit o manipulat carn crua de ratpenat o granota.

El virus de l'ebola s'ha mantingut contingut en regions poc poblades del centre d'Àfrica al llarg de dècades. En aquesta ocasió, però, s'ha estès a la zona occidental i manté el món en suspens en traspassar puntualment les fronteres marítimes del continent. Des de la seva detecció a Guinea al març d'aquest any, s'han registrat 3.069 casos, dels quals han mort 1.552, segons l'Organització Mundial de la Salut; una xifra superior a la suma de totes les víctimes d'anteriors brots i que podria fins i tot arribar als 20.000.



El preu del descobriment, que ajudarà a traçar el seu origen, millorar els diagnòstics i dissenyar tractaments, ha estat molt elevat: cinc dels autors de l'estudi van morir en contreure la malaltia.

-Noticia original


-Noticies relacionades

  -Noticia 1
  -Noticia 2

3 comentaris:

  1. Si, jo també he llegit aquesta informació. Comentes que 5 dels autors han mort. Nosaltres tenim la sort de que Teresa Romero ha sigut salvada. Et deixe un link per a que veges el que ella i la gent que la tractada ens ha dit http://www.antena3.com/temas/noticias/teresa-romero-1.html

    ResponElimina
  2. És una notícia molt interessant i curiosa.

    ResponElimina