dijous, 13 de novembre del 2014

Quan més rasques, més pica

Quan més et rasques, més et picarà. Aquesta veritat repetida per les mares al llarg de la història, ha estat confirmada per un estudi de l'Escola Universitària de Medicina de St. Louis (EUA), que indica que rascar fa que el cervell segregui serotonina, el que intensifica la picor.




Per a l'estudi, publicat a la revista Neuron, es va bloquejar la producció de serotonina en un grup de ratolins als quals se'ls va injectar una substància que provoca picor a la pell. Comparant les seves reaccions amb les d'altres ratolins no modificats, van comprovar que els rosegadors que no produïen serotonina es grataven menys.

"Rascar pot alleujar la picor creant un petit dolor a la pell. El cos respon al dolor alliberant serotonina, que augmenta la sensació de picor "diu l'investigador sènior Zhou-Feng Chen, PhD, director del Centre Universitari per a l'Estudi del Picor de Washington.

Encara impedir la rata segregar serotonina li fa menys sensible a la picor, l'investigador no considera que el bloqueig d'aquesta substància sigui la clau per alleujar la picor en humans. "La serotonina està implicada en el creixement, el metabolisme ossi i en la regulació de l'humor, i el seu bloqueig eliminaria la forma natural de controlar el dolor".




Segons els investigadors, aquest treball proporciona algunes claus per trencar el 'cercle viciós' de picar i rascar-se, sobretot en persones que experimenten picor crònic. Però, fins que la investigació avanci, Chen aconsella "parar atenció als consells de les mares".




Enllaços:
SINC - Noticia original
Batanga - Ojo curioso

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada