dilluns, 10 de novembre del 2014

LES AMENACES DEL CANVI CLIMÀTIC

Tant persones com ecosistemes estan veient-se afectats pel canvi climàtic . L’emissió de gasos d'efecte hivernacle i altres actuacions humanes han afectat en l'increment de la temperatura global.

L’avaluació més completa duta a terme fins el moment, sobre el canvi climàtic, ha determinat que existeixen solucions per a mitigar els efectes del canvi climàtic sense afectar el desenvolupament econòmic ni humà, i aquestes mesures necessiten la voluntat de la població i la comprensió per part d'aquesta de la problemàtica ambiental que suposa el canvi climàtic.
Els estudis qualifiquen l’escalfament del sistema climàtic com un impacte ambiental global, és a dir, que afecta a la totalitat del país.
Les emissions de gasos d'efecte hivernacle suposen un increment important del canvi climàtic i aquest augment provocarà impactes a nivell social , personal i natural.

Els països més afectats per aquests canvis seran els menys desenvolupats, segurament els que menys emissió d’aquests gasos produeixen. S’ ha de fer front al canvi climàtic de manera col•lectiva i no individual en funció dels interessos personals d'aquells que gaudeixen de recursos.
El canvi de la temperatura global del país és un risc, i per tant s'han de dur a terme processos de predicció i prevenció; a través de mesures tant estructurals com no estructurals; adaptant també als menys desenvolupats a la situació. Hem de fer front als problemes causats per les emissions de gasos d'efecte hivernacle anteriors.
A més de l'adaptació, es necessària la reducció d’emissió de gasos d'efecte hivernacle. Açò no únicament disminuirà l'augment de l'efecte hivernacle sinó que també augmentarà l'interval de temps del qual disposem per a l'adaptació.
No obstant, es prevé que serà al 2030 quan realment es produirà un augment de  la competència a nivell social, tecnològic, econòmic i institucional per a mitigar el canvi climàtic.
És possible aconseguir una societat amb baixes emissions de gasos d'efecte hivernacle.


Altres noticies:














Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada