dissabte, 29 de gener del 2011

Tenir un perímetre de cintura superior a 88 cm en dones i 102 cm en homes duplica el risc de patir diabetis.

Tenir un perímetre de cintura superior a 88 cm en dones i a 102 cm en homes duplica el risc de patir diabetis, mentre que l'obesitat abdominal, que pateixen el 35% dels espanyols, multiplica per dos el risc de patir un infart de miocardi.

Les malalties cardiovasculars suposen la principal causa de mort a Espanya. Els hàbits i estils de vida ‘occidentals’ s'han implicat en la gènesi d'aquest problema. La dieta és un dels condicionants fonamentals d'aquest tipus de patologies, sent l'alt contingut en greixos saturats, sucres refinats i l'escassetat de productes frescos, com a fruites o verdures, patrons dietètics molt freqüents, i no precisament saludables, en la nostra societat actual.


La coneguda com a dieta mediterrània es pot considerar “el prototip” de dieta en la prevenció de malalties cardiovasculars, encara que és difícil portar-la a la pràctica correctament.
A açò s'uneix la dificultat de consumir productes com són els snacks, bolleria  industrial i els precuinats.

Dins de la intervenció nutricional, els especialistes en Endocrinologia i Nutrició manegen una sèrie d'indicadors que r egistren una valoració nutricional del registre de la ingesta dels pacients, anotant tot el que aquests ingereixen durant tres dies amb el major detall possible. També es registra el pes, l'Índex de Massa Corporal, el perímetre de cintura, el perímetre braquial i es realitza una anàlisi de la composició corporal.




Noticies relacionades:

1 comentari:

  1. Aquest post és molt interessant, crec que et podria interessar la meua entrada(vuit de cada deu casos de diabetis tipus 2...) que també parla de la diabetis, un problema que està afectant i afectarà tant a gent espanyola com a la població mundial.

    I si, és veritat que la dieta mediterrània ens pot protegir d'algunes malalties,(entre elles la diabetis) està científicament demostrat. Et deixe un enllaç per si t'interessa: http://www.infodiabeticos.com/la-dieta-mediterranea-protege-contra-la-diabetes/

    ResponElimina