diumenge, 30 de gener del 2011

La malària als glòbuls rojos

La malària, una enfermetat que provoca un milió de morts a l'any, està causada per un paràsit anomenat 'Plasmodium falciparum'.
Quan un mosquit hembra del génere 'Anopheles' pica a una persona, pot introduir en la seua sang el 'Plasmodium falciparum'.
Els merozoits (una de les formes que adopta aquest microbi) s'introdueixen als glòbuls rojos on es reproduixen i infecten a més cél·lules.
Un dels components més importants per a la inmunitat de la malària als humans són els antígens que ataquen a aquest merozoits. Per això aquests antígens són els que utilitzen a les vacunes per a bloquejar el desenvolupament d'aquest paràsit.
La incapacitat de poder grabar i capturar els merozoits en cada una de les seues etapes, ha sigut un gran impediment per a poder entendre aquest procés.
Uns científics australians han conseguit grabar amb alta qualitat tot aquest procés:
unió inespecífica al glòbul roig, formació d'un víncul més estret, invasió activa i, finalment, entrada a la cél·lula.
Amb açò han arribat a la conclusió de que la unió d'un merozoit amb un glòbul roig es el que desencadena l'imparable procés de la invasió.
Aquests experts sugereixen que la búsqueda de mètodes de prevenció de la malària té que centrar-se en que el paràsit no s'unisca a la membrana del glòbul roig, ja que si açò passa, ja no hi ha forma de parar-ho.



Notícia original.

Altres enllaços:

Cerca de 250 millones de personas sufren malaria en el mundo, según la OMS
La primera vacuna contra la malaria de 2011 se podrá aplicar a gran escala

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha paregut bastant interessant, ja que alerta a les persones del que pot provocar aquesta malària i com es pot arribar a tindre. Encara que açí a Europa hi haja molt poques possibilitats de que hi haja també podria haver algun tipus d'ajuda per a acabar amb la malaria.
    Açí et deixe un enllaç que tal volta et done més informació i et parega interessant.
    http://www.anlis.gov.ar/inst/consulta/infecciosas/malaria/malaria.htm

    ResponElimina