diumenge, 30 de gener del 2011

El futur de les tormentes i tifons
















El nombre d’huracans, tifons i tormentes tropicals probablement disminuirà en aquest segle, però augmentarà la seua intensitat com a resultat del canvi climàtic, segons el consens d’un equip de científics.
El que no queda clar, després de molt de debat, és si les tendències registrades de nombre i intensitat de les tormentes -que alguns investigadors vinculen amb l’escalfament global- s’aparten de les variacions naturals, en especial en la conca del Atlàntic.
La discussió del impacte del canvi climàtic sobre la freqüència i intensitat dels ciclons es tornà més tormentosa des que l’huracà Katrina causà devastació en 2005 en les costes de Luisiana i Misisipi.
L’estudi reflecteix el consens d’un equip de 10 experts convocats per l’Organització Meteorològica Mundial.
Les projeccions futures, sustentades en la teoria i en models dinàmics d’alta resolució, indiquen de manera coherent que l’escalfament atmosfèric farà que la intensitat mitjana global dels ciclons s’encamine a tormentes més fortes. Esta intensitat augmentarà entre el 2% i el 11% cap a l’any 2100.
Així mateix, afegí que els models d’estudi existents projecten, de manera coherent, disminucions del 6 al 34 en la freqüència mitjana global dels ciclons.
En balanç, es projecten increments substancials en la freqüència dels ciclons més intensos, i augments del 20% en la taxa de precipitació pluvial dins dels 100 kilòmetres del centre de la tormenta.
Aquestos vaticinis es refereixen a mitjanes de tot el món, però hi han grans variacions entre les conques individuals, és a dir entre els ciclons del Atlàntic i els del Pacífic.

Notícia Original

Notícia Relacionada

1 comentari:

  1. Com bé esta noticia, en aquest cas parlant de tifons i huracans, tot ve del canvi climàtic, i ja poden passar mesos, anys, décades, però els humans mai arribarem a un acord i la única cosa que conseguirem serà la d'acabar en el nostre món el augment de la intensistat dels huracans és tan sols un exemple del que pot arribar a fer el nostre planeta, a que tant de mal li hem fet, de vemgar-se de nosaltres. Per això la única cosa que podem fer avui en dia, que encara no és tard es canvir la nostra mentalitat i impedir que a 2100 els huracans, tifons tinguen una nova definició i no sols la que tenen avui en dia.
    Ací deixe una notiia que m'ha pargut molt interessant sobre aquest tema del augment de la intensitat dels tífons i huracans:

    http://www.animalesextincion.es/articulo.php?id_noticia=113

    http://isaaclopez.wordpress.com/2008/09/04/el-calentamiento-de-los-oceanos-aumenta-la-la-intensidad-de-los-huracanes/

    ResponElimina