diumenge, 8 de maig del 2011

Cèl·lules mare, una promesa contra la diabetes

Segons ha assegurat aquest divendres el director del Departament de Desenvolupament de Cèl lules Mare a Miami, Juan Domínguez-Bendala, les cèl·lules mare podran servir per a tractar la diabetes en deu o quinze anys.

Domínguez-Bendala ha explicat que “ encara que el que volem es que el tractament amb cèl·lules mare s'expandisca ràpidament no podem donar una data exacta fins que no estem segurs de l'èficacia i la seguretat del tractament” “L'ús de cèl·lules mare es molt important ja que són
cèl·lules de fàcil accesibilitat i immortals, però hi ha que dir que les cèl·lules que generen insulina no són tan fàcils d'aconseguir”

De moment s'ha dut a terme un assaig amb cèl·lules mare del propi pacient per evitar el peu diabètic, que té com a conseqüència l'amputació d'aquest. Els resultats d'aquesta prova, realitzada a 20 pacients d'Andalusia, han sigut positiu i a més han millorat la salut del malalt.

Per a que aquest tractament siga incorporat com una de les prestacions que ofereix el sistema sanitari s'ha de fer un estudi dels hospitals del país fent un seguiment als pacients de dos o tres anys per a assegurar-se de que es un tractament eficaç i segur.

Segons els estudis de L'Organització mundial de la salut (OMS) pot haver més de 220 milions de persones amb diabetes en el món i d'ací a 15 o 20 anys aquestes xifren podran superar els cinc-cents milions d'afectats pels alts nivells de glucosa que registren a causa de l'augment dels hàbits de vida no saludables.






Notícia original

Notícies relacionades:

1 comentari:

  1. Em pareixen molt interessants els temes relacionats amb la cura d'infermetats mitjançant cèl·lules mare, ja que, gràcies a elles cada vegada es poden curar més infermetats.

    ResponElimina