dissabte, 28 de maig del 2011

EXAMEN A LA LLUITA CONTRA LA CONTAMINACIÓ MARINA


Un hipotètic abocament de fuel produït a Pontevedra ha posat a prova aquest divendres (27-5-2011) les administracions implicades en la lluita contra la contaminació marina ,tant en cas del abocament d’hidrocarburs com en altres d’orgànics com la fusta o el carbó. Els resultat ha sigut molt satisfactori.
Aquesta és la conclusió del subdirector general del Servici de Guardacostes de Galicia,que va supervisar en el port de Marín ( A Pontevedra) un simulacre de contaminació en la zona i la reacció de salvament marítim,el guardacostes,la Guardia Civil i el sector pesquer per contindre-la abans de que causarà danys sense solució tant en les aigües de la ria com en la riquesa pesquera i marisquera.
A les 9.30 del matí un pesquer va sofrir la ruptura d’una manega i va provocar un abocament de fuel en una zona de port. Immediatament es va posar en marxa el protocol de seguretat i emergència establert en cas de contingències greus i es desplegaren tots els equips.
Es van posar en marxa 54 especialistes del Servici de Guardacostes,Salvament Maritim i la Autoritat Portuaria de Marín,atambé 12 pescadors de dos vaixells pesquers i dos de aqüicultura.
En menys d’una hora,poc abans de les 10.30,tots els medis estaven desplegats i havien instalat ja una barrera rigida de contenció (disenyat per recollir selectivament els hidrocarburs al mar) alrededor del vaixell causant i tres barreres més per protegir el banc marisquer i el rest de la ria.
Als 45 minuts ja s’havien recollit tos els material possibles.



Pàgines relacionades:


Vídeo:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada