dimarts, 24 de maig del 2011

Txernòbil mai es pot oblidar


Després de vint-i-cinc anys de la catàstrofe de Txernòbil, els països afectats han dit que es millorarà l’energia nuclear i es milloraran els mitjans de seguretat nuclears del món per a que no torne a passar un esdevniment com aquell infern.

Com tots els anys a uns 120km de Kiev, es va fer una misa on es va dinfondre el missatge de la intenció de millorar la seguretat nuclear i el proposit de portar-ho al pròxim G-8, per a evitar noves catàstrofes globals. Segons el govern rus el que d’ha de fer és que la responsabilitat estatal siga més fora i abanda, construir les centrals nuclears en zones on no hi hagen moviments sísmics o algun altre perill.

Un poble prop d’aquella catàstrofe continua amb les restes d’aquell greu accident i a més, no es para amb la contrucció de centrals. Per exemple a Bielorússia es construirà una nova central amb l’ajuda de Rússia i amb l’oposició dels països veïns, encara que es preten construir més centrals ja que molta energia electrica procedeix de centrals. Perquè l’energia és molt econòmica, ràpida i segura; encara que pot provocar noves catàstrofes si no es té cura. Per això s’ha de seguir investigant en noves tècniques que no siguen les nuclears.

Conclouen recordant aquelles tràgics moment que van acabar amb la mort de milers de persones.



Notícia original

Notícies relacionades:
S'observen les negatives de les centrals nuclears
Es reclamen el tancament de centrals

Videos:



1 comentari:

  1. Veritablement aquella catàstrofe no es pot oblidar,i be bé recordar-la ara que hi ha hagut un altre fet similar.
    Per aquesta raó,com diu la noticia es deu millorar i comprovar la seguretat nuclear,moltes vegades es construeixen centrals nuclears on hi han miviments sismics que poden provocar catàstrofes i per aquestes tindre problemes durant molts anys.
    Em sembla interesant que vuiguen millorar l'estat de les centrals i investiguen noves tècniques per millorarl'estat d'aquestes.I també intentar que no ocurrisquen tantes catàstrofes.
    Finalment,deixe unes pàgines relacionades amb l'accident de Txernòbil:
    http://es.wikipedia.org/wiki/Accidente_de_Chern%C3%B3bil

    ResponElimina