dissabte, 7 de maig del 2011

Investigadors espanyols descobreixen el potencial terapèutic d'una proteïna per a tractar enfermetats infeccioses

A la Universitat de Zaragoza s’ha fet una investigació per determinar el potencial terapèutic de la enzima FAD sintetasa per al tractament d’enfermetats infeccioses.
Aquest projecte s’ha pogut fer gracies a la utilització de la tècnica cristal•lografia de rajos X que ha fet possible determinar l’estructura tridimensional d’una proteïna, que ha estat en els microorganismes patògens.
Els resultats ajudaran a dissenyar fàrmacs que ajuden a impedir l’acció d’aquesta proteïna de patògens, per tant el creixement d’aquests en el ser humà i així, controlar les enfermetats infeccioses.
L’enzima FAD transforma la vitamina B2 en compostos crítics per a la proliferació i manteniment de la vida de les bactèries.
Coneixent l’estructura d’aquesta proteïna es pot suspendre la seua funció, evitant el seu creixement i bloquejant l’infecció.
També, aquestes tècniques ajudaran a comprendre a nivell molecular d’on venen les enfermetats genètiques causades en la estructura de la proteïna. Així, es podran dissenyar fàrmacs per recuperar les funcions de proteïnes amb deficiències estructurals.
A la Universitat de Zaragoza s’ha estudiat la relació entre l’estructura i la funció de varies proteïnes amb l’objectiu de redissenyar activitats enzimàtiques e identificar fàrmacs contra algunes endermetats.



Noticia original
Altres noticies relacionades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada