dimarts, 31 de maig del 2011

Problemes genètics no hereditaris poden causar discapacitat intel·lectual

Segons una investigació dirigida per científics de la Universitat de Mont-real, a Canadà hi ha un grup de gens relacionats amb l'activitat cerebral poden tenir mutacions i causar discapacitat intel•lectual.
La discapacitat intel•lectual afecta entre 1 i 2%dels nens de tot el món. Les causes poden ser genètiques però també existeixen gens específics desconeguts que ho causen.
Un autor de l'estudi, Jacques Michaud va explicar que els gens tenen molta importància en la sinapsi nerviosa. La sinapsi nerviosa és una estructura que permet que les cèl•lules cerebrals transmetin informació d'una forma ràpida. Segons aquests descobriments es podria deduir que la discapacitat intel•lectual apareix quan es produeix una interrupció en la comunicació entre les cèl•lules nervioses.
El doctor Michaud va analitzar l'ADN de pacients per identificar mutacions no hereditàries que anessin de recent formació que es diuen “novo”. Van analitzar 197 gens sinàptics i van identificar aquestes mutacions en 10 de 95 pacients. Aquestes mutacions afecten a la comunicació entre cèl•lules.
Aquests estudis fan un paper molt important en malalties com l'autisme o l'esquizofrènia. També aquests estudis demostren que les malalties mentals no solament poden ser hereditàries.

Notícia original 

Notícies relacionades

Famílies dels discapacitats mentals

Dret per a treballar per als discapacitats mentals

Autisme

Vídeo relacionat
Perillositat dels discapacitats mentals


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada