dimecres, 25 de maig del 2011

La deforestació acaba cada dia amb 100 espècies diferents

L’Observatori de la Sostenibilitat d’Espanya (OSE) va informar aquesta setmana passada que la deforestació dels boscos tropicals causa l’extinció de 100 espècies al dia i cada any es perden 13 milions d’hectàrees forestals en tot el món.

En aquest vídeo es pot apreciar amb detall la composició de les selves tropicals i la biodiversitat que mostren:



Al dia següent de la noticia, es va celebrar el Día Mundial de la Diversitat Biològica, instituit per la ONU el 1992, i l’Observatori va recordar amb una nota que les causes d’aquesta situació són principalement, la tala descontrolada de fusta, la gestió inapropiada de la terra, els nous assentaments humans i la conversió de terres en cultius agrícoles.

La conservació de la biodiversitat en el cas del nostre pais passa per la gestió sostenible de zones naturals no protegides, moltes d’elles arbolades i necessaries per a conectar els ecosistemes.

Altres organitzacions pretenen cridar l’atenció sobre l’importància de les masses boscoses, que proporcionen aliments, materials i aigua a més de 1600 milions de persones en els paisos més pobres del món. No obstant, aquest tipus de boscos són els que “més sofrixen l’explotació desmesurada”, segons l’OSE.


Extensió boscosa de la Selva Amazònica vista des d'un satèl·lit.


Les masses forestals verges o primàries, que tan sols cobreixen un 10% del món, però que contenen una gran quantitat i varietat d’éssers vius, han sigut destruides en un 80% i el 20% restant corre un greu perill.


-Notícia original

Noticies relacionades:
-Més causes i conseqüències de la deforestació
-Ámerica Latina amb la major extensió de boscos que protegeixen la biodiversitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada