dissabte, 28 de maig del 2011

Un tornat borra un poble


Obama a través de la (FEMA), una agencia federal d’emergències ,s’ ha mobilitzat de seguida per anar ajudar al poble de Joplin en el estat de Misurí desprès de passar de per allí un tornat molt poderós i amb efectes devastadors que ha deixat almenys 125 morts i cents desapareguts .
Tot va passar a les huit de la nit del diumenge 22 de maig , una gran trona s’havia format i la gent anava refugiant-se dins de les cases, l’alerta feia tan sols 24 minuts que s’ havia donat i algú que altre no se’n havia adonat .
El tornat de “vortices multiples” de grau EF-5 que es la categoria màxima va arribar fortíssim amb vents que arribaven fins als 200 milles per hora .Es va formar un embut d’un kilòmetre d’ample , i dins es van formar dos huracans que destruïen tot allò que trobaren al seu pas ,tota classe de vehicles , vivendes,edificis i fins i tot l’hospital local.
Algú que altre va pensar que era la fi del mon i encara quant ho pensen tremolen i es posen a plorar que ho han perdut tot.Aquest tornat de Joplin es el mes mortífer de la nació dels últims seixanta anys.
Les autoritats d’aquesta ciutat, pensen que els desapareguts s’elevaran al miller encara que la xifra oficial ronda als 232.
La subdirectora i consellera de seguretat del Misurí , Andrea Spillars ha dit que posarà tots els recursos per a que els familiars amb sers volguts que hagen desaparegut puguen trobar-los el mes aviat possible.
Entre tant equips de rescat repassen la zona destruïda amb gossos i aparells d’escolta amb l’esperança de trobar algun supervivent baix les cases , negocis i muntanyes d’escombrots.
L’ambient feia una olor a amoníac i propà.El president Obama ha dit que va a recolzar a l'estat per ha poder-ho reconstruir.


Noticies relacionades:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada