dissabte, 7 de maig del 2011

L'escoliosis



 
El creixement de la columna te 3 períodes. El primer y el segon en els primers tres mesos de vida i  el tercer  fins als 18 anys esta en creixement. Hi ha un gran espai de temps en el qual la columna pot sofrir deformacions que no s’aprecien en eixe instant, i quan les descobreixen ja es  tard, per això es realitzen tantes revisions als xiquets de menuts.
Per a parlar d’escoliosis la columna te que tindre les tres desviacions, lateral, rotacio i gibositat, es diferent a la actitud escoliotica, soles hi ha desviacio lateral que desapareix quna el xiquet es tomba. En certs casos si es sap la rao de la deformitat tratanse de Patologia Congenita per malformacions de la columna es perque tambe han habut mal formacions en els organs o Escoliosis secundaries  a enfermetats de tipo Neurologic com la Polio, la paralisis celebral. Doncs en el grup mes gran un 75%  la escoliosis no es reconeix i no  perque no estiga simplement no es reconeix i a mes a mes amb el control dels metges pot anar reduin-se, es referim a la escoliosis Idiopatica, pot apareixer a qualsevol edat sense mostar –se i provocar grans deformacions.
Si apareix abans dels 3 anys pot ser molt perillosa, denominada Escoliosis Infantil. Entre els 4 i 9 anys Escoliosis Juvenil y Escoliosis del Adolescent des de que mahuren fins que parem de creixer. Si la deformitat es produeix després dels 5 anys soles pot produir deformacions estetiques. Si es desvia en les cervi-toraciques pot ser greu perque desvia el cap, toraciques  li costaria respirar

Noticia original


noticies relacionades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada