dimarts, 24 de maig del 2011

L'energia nuclear sota cautela.

L’organització que s’encarrega de mantindre la seguretat en les centrals nuclears de les nostres terres, recomana que es buiden les piscines on s’emmagatzemen els residus radioactius abans que una desgracia esdevinga.

Aquesta mateixa organització (Cads) considera necessari revisar les instal·lacions de dites piscines per protegir d’una possible fuga, ja que estan sotmeses a continus factors externs que poden afectar a la seua estructura.

Afirma l’organització que l’accident de Fukushima deu ser una lliçó a nivell mundial per conscienciar-se d’aquest real perill al que tots estem exposats directa o indirectament.

Catalunya és una de les regions més nuclearitzades després de grans potencies com França o Lituània.

L’organització també recorda a la Generalitat que, des d’aquesta institució, també es deuen demanar certs criteris que les centrals deuen complir, per millorar la seguretat. També que per part d’aquestos, es fagen més visites de revisió i estudis de l’estat de la planta.

Es recorda que es deurien de fer estudis per analitzar la viabilitat dels plans d’emergència i evacuació que tenen les centrals davant possibles alarmes.

El Cads demana que s’estudie el Pla d’Energia de Catalunya, per millorar tots els punts que en aquest es tracten.


Enllaç Noticia


Altres enllaços:

- Perills de l'energia nuclear.

- Energia nuclear.

- Funcionament d'una central nuclear.


Video:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada