dijous, 19 de maig del 2011

El 9% de la població espanyola menor de 35 anys pateix hipertensió

Durant aquest últim segle, a Espanya, el nombre de persones menors de 35 anys amb hipertensió arterial s’ha duplicat. Els motius pels quals la gent pateix aquesta patología són l'excés de pes i la falta d'exercici.(Factors que a més contribueixen a que els problemes relacionats amb l’hipertensió).

A Espanya un 35% dels adults pateixen hipertensió arterial,un 40% en edats mitjanes i un 60% en majors de 60 anys. Pedro Aranda, president honorífic de la Societat Andalusa d'Hipertensió Arterial, ha assegurat que l'estil de vida de ara és pitjor que el de fa deu anys.

La hipertensió (l'assassí silenciós) no sol presentar símptomes fins que causa problemes de cor, ronyó o visió, per això l'OMS recomana als menors de 35 anys prendre's la pressió arterial una vegada l'any (amb major freqüència si tenen familiars amb aquesta malaltia). És convenient fer una revisió cada sis mesos a la gent major de 35 anys mentre que a partir dels 50 anys, cada dos.
Aranda ha explicat que és possible controlar-la si es practica exercici regularment i es controla l'excés de pes. Per eixe motiu ha recomanat reduir el consum de sal, els greixos i alcohol, i augmentar el consum de fruita i verdura.


Notícia original


Altres notícies relacionades:
Video:

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha paregut molt interessan, ja que la hpertensió és molt comú tant en Espanya com en altres paisos. Aquesta notícia deuria fer pensar a la gent y fer que elles porten una forma de vida més saludable. Per aixó he trobat una pàgina molt interessant on s'explica que cuidar el nostres cos té que ser una cosa fàcil i que és molt important. Açí la deixe i felicitats que és molt ben feta notícia.
    http://www.enbuenasmanos.com/articulos/muestra.asp?art=310

    ResponElimina