dijous, 26 de maig del 2011

Cent vegades més aigua a la Lluna

Quaranta anys després de l’aportació de les roques lunars pels astronautes de la nau Apol•lo, els científics han descobert que la quantitat d’aigua continguda dins d’aquestes és cent vegades superior al que es pensava, el que significaria que a la Lluna podria haver tanta aigua com a la superfície de la Terra.


De la col•lisió per la que es va formar la Lluna, es varen alliberar entre altres substàncies, vapor d’aigua; però una part d’aquest va quedar atrapat a les roques junt el titani. Gràcies a tècniques analítiques amb molta precisió s’ha pogut mesurar aquesta quantitat.


Fins ara es pensava que la majoria de l’aigua s’havia perdut però després d’aquest estudi s’ha confirmat que la quantitat dins d’aquestes roques és d’entre 615 i 14.10 ppm.


Totes aquestes proves afirmen la teoria de que la Terra i la Lluna tenen un origen comú, encara que aquesta s’hauria de reformular pel fet de la quantitat d’aigua existent. A més, no es descarta la possibilitat de que aquesta aigua fóra fruit d’antigues erupcions magmàtiques.

- Notícia original
- Altres notícies relacionades


- Vídeo relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada