diumenge, 8 de maig del 2011

El primer contacte entre americans i europeus abans que arribara Colón

Investigadors del Institut de Biología Evolutiva de Barcelona i de la Universitat de Islandia troben el rastre genètic d’ndígens americans en els antepasats vikings de unes families islandeses, la qual cosa indica que el primer contacte entre entre els europeus i els americans fou 5 segles abans que arribara Colón.

En la investigació han participat el centre barcelonés cooperatiu per l’Universitat Pompeu Fabra, i el Consell Superior d’Investigacions Científiques. S’ha descobert un llinatge genètic d’origen amerindi, amb una dona la qual va arribar a Islandia sobre l’any 1000.

La idea de que aquest llinatge fora produït per la inmigració actual va ser descartada al saber que aquests islandesos proveníen d’antepasats dels anys 1700 o 1740, que ja hi habitaven a Islàndia.

Els investigadors del IBE Carles Lazuela-Fox i Federico Sánchez Quinto diuen que el llinatge es d’una dona ja que es mitocondrial i aquest sols pot ser heredat per vía materna. A partir d’açò es pensa que la dona amerindia podría haver sigut portada pels vikings fins a Islàndia.

Notícia original


Noticies relacionades:

La història dels vikings

Troben el cos d'una dona vikinga

videos relacionats:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada