dissabte, 28 de maig del 2011

DESPRÉS DE FUKUSHIMA,ESPANYA


Espanya és un territori amb una sismicitat baixa sobre el que hi ha centrals nuclears. Als anys 90 hui va haver una investigació a mans del Consell de Seguritat Nuclear(CNS),investigacions paleosismiques. Aquest equip va fer un estudi de la falla del Camp,propera a la central nuclear de Vandellòs. Aquesta falla encara que produïa xicotets sismes,havia ocasionat tres grans terratrèmols amb ruptura de la superfície durant els últims 125.000 anys.
Després d’aquest estudi es va fer un projecte per estudiar la paleosmocitat pròxima a la central de Cofrents,però el CSN no va estimar molt d’ interès.
Des d’aleshores a Espanya s’han format diversos equips capaços de desenvolupar investigacions paleosismològics , com va posar en manifest la qualitat de les comunicacions presentades en la primera reunió ibèrica de falles actives i paleosismología que va tindre lloc en Sigüenza el passat octubre. Entre els assistents havia tècnics del CSN.
Després del accident de Fukushima van a revisar-se les condicions de seguretat de les centrals nuclears europees. Aleshores ,ara ¿van a interessar-se el Consell de Seguretat Nuclear en conèixer la paleosismicitat dels entorns pròxims a les centrals nuclears espanyols?


Pàgines relacionades:

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada