divendres, 27 de maig del 2011

L'ozó dolent comença a disparar-se.


Ha arribat el bon temps a les ciutats, i amb ell, el increment de l’ozó en l’atmosfera. És un dels contaminant que menys es parla, però el que més preocupa i més conseqüències té.
L’ozó dolent, al contrari del bo que ens protegeix dels rajos ultraviolats, es comporta al revés que la resta de contaminants.

No es troba sols en zones industrials i zones urbanes, sinó que també està present en zones rurals; la reacció química que produeix la contaminació amb contacte d’altes temperatures provoca un augment d’aquest gas en l’atmosfera.

Les centrals d’alerta per controlar l’augment d’aquest contaminant, han detectat una major concentració en zones rurals i distants al centre urbà, que en aquest últim.

L’organització Ecologistas en Acción ha decretat una sèrie de consells que cal tindre en compte i seguir per poder fer una vida més saludable i pal•liar aquest augment desmesurat de contaminant.

Per això, després d’entrar en alerta per una ràfega d’aire africà que els pròxims dies entrarà a la península, es recomana utilitzar el transport públic per fer baixar les emissions de CO2 a l’atmosfera.


Enllaç noticia.



Altres enllaços:

- Emissions de gasos precursors de l'ozó troposfèric.
- L'augment de l'ozó en les capes baixes de l'atmòsfera recalenta la Terra.
- La capa d'ozó.


Video:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada