domingo, 8 de mayo de 2011

La mamografia en 3D

L'agència nord-americana del medicament (FDA) ha donat el seu permís per a fer les mamografies en 3D també anomenada tomosíntesis de la mama.
Amb aquest avanç s'intenta trobar els tumors el mes ràpid i eficaçment com siga possible.

“El que es pretén amb aquesta tècnica única i innovadora es millorar els diagnòstics i l'elecció dels tractaments” ha dit Jeffrey Shure, director del Centre de Dispositius i Salut Radiològica de la FDA. 

Amb els assajos fets es veu que amb esta nova prova ajudarà als radiòlegs a diferenciar entre tumors benignes i malignes. Quan van comparar l'antiga tècnica i aquesta van veure que el diagnòstic de les lessions cancerígenes va millorar en un 7% amb el 3D.

El que més destaca d'aquest avanç la possibilitat de vore a través de les diferents capes de teixit i la millora de la visió de les mames denses. Açò permitix vorer els tumors que amb la mamografia classica no es podien vorer.
Els radiòlegs agafen diferents talls que després recomponen per a conseguir la imatge en 3D.

L'única cosa roin es que augmenta els nivells de radiació en la dona.

El sistema Selenia Dimensions System s'ha aprovat com a innovacio. A més, ofereix dos tipus d'instantànies per a que els metges puguen contastar els dos resultats.Notícia original.

Notícies relacionades :

No hay comentarios:

Publicar un comentario