diumenge, 29 de maig del 2011

Green luxury

Les grans firmes han canviat les seues polítiques amb el medi ambient amb la finalitat de donar una millor imatge, deixant de banda per moments el món del luxe pel de la sostenibilitat.
Grans fabricants del sector, com el conglomerat LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), han creat comités d’avaluació dels danys causats per les seues empreses afiliades al medi ambient, amb l’objectiu de convertir-se en empreses més sostenibles. LVMH, al 2004, va encetar un nou projecte anomenat “auditoria del carboni”, per a medir les quantitats de CO2 emeses en les seues produccions, i així, reduir-les.
Els grans fabricants de joies, com Cartier, s’han adherit a al procés Kimberley. Aquest procés consisteix en aturar el tràfic de diamants. En països com Angola o Sierra Leona, s’han provocat “guerrilles” per desestablitzar el govern i així, aconseguir que el país entrara en crisi. Amb açò, les grans empreses aprofitaven per fer treballar xiquets a les mines i tenir mà d’obra barata.
Des de l’any 2001 el rotatiu internacional, “Herald Tribune”, organitza la conferència del luxe, a la qual, es reuneixen els principals fabricants del món del luxe. En aquesta conferència, un dels objectius prioritaris és la recerca de la sostenibilitat. Aquest any la cita es celebrarà a la ciutat brasilera de Sao Paulo.
Els principals obstacles que presenta la sostenibilitat són les barreres arquitectòniques (l’impacte ecològic que pot proudir una instal·lació més sostenible) i el cost, ja que, suposa una despesa important que no està a l’abast de petits fabricants.
Finalment, Gucci ha introduit en les seues fàbriques un programa per a reduir l’ús de paper i les emisions de CO2. Segons el seu president, les empreses són jutjades per la calitat dels seus serveis i els preus, però també per la seua forma d’actua de cara a la comunitat i el respecte amb el medi ambient.




  1. Mercadona

  2. La indústria i el medi ambient


  • Vídeo relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada