diumenge, 8 de maig del 2011

Augmenten les reconsultes en Urgencies per intoxicació per cocaïna.

Un estudi portat a cap per les urgències espanyoles afirma que són molt freqüents les segones visites a urgències de gent intoxicada per cocaïna. Constitueix el 25% de consultes per intoxicació. Aquest estudi també ha servit per a crear la imatge del consumidor d’aquesta droga: jove de sexe masculí, que consumeix en horari nocturn i el cap de setmana.

Com afirmava el doctor Guillermo Burillo, de l'Hospital Universitari de Canàries, hi ha dos tipus de símptomes de intoxicació per cocaïna. Els psicològics i els físics. La persona que ha consumit comença a notar una enorme sensació d’eufòria, de sociabilitat, de diversió, ansietat, tensió, ràbia, còlera, entre altres. Posteriorment apareixen els símptomes físics: taquicàrdia, bradicàrdia, dilatació pupil•lar, augment o disminució de la tensió arterial, fred, nàusees, vòmits, debilitat, dolor al pit,... però si es tracta d’una greu intoxicació podem arribar a parlar d’un coma.

Els metges estan alarmats de les nombroses intoxicacions, no sols de cocaïna, sinó també les etíliques, que es donen a adolescents sobretot, i que cada vegada van a més, algo terriblement preocupant.

Notícia original.


Notícies relacionades:

Vídeos.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada