diumenge, 1 de maig del 2011

Els efectes de la llei antitabac




Segons un estudi del Ministeri de Sanitat, més d’un 65% de persones pot disfrutar i viure la seua vida lliure de fum de tabac gràcies a la llei antitabac implantada des del 2 de gener d’aquest any.

La enquesta ha rebut bons i roïns resultats. El sector més afectat, el de l’hostaleria, que afirma que han perdut un 20% de beneficis aquestos mesos. Per altre costat, el sector que es veia afectat per aquest fum nociu i contaminant, recolza la llei.

Aquesta enquesta estudia el impacte econòmic, l’ocupació, la qualitat de l’aire contaminat... Per a donar a conèixer que realment aquesta nova llei tan polèmica ha aportat beneficis per a tots. Podem disfrutar d’anar a menjar, passejar per parcs infantils... Sense fum, cosa que feia anys era impossible.
Encara que hi ha hagut excepcions, la llei ha sigut respectada, i el que no ho ha fet, com l’exemple de Marbella, ha sigut sancionat econòmicament.








Altres enllaços:

1 comentari:

  1. Em resulta una notícia curiosa, perque la llei aquesta es prou polèmica i absurda a la vegada. No es pot negar que aquelles persones que hagen deixat de respirar fum de tabac hagen guanyat en salut a partir del moment en que es va aprobar la llei (a partir d'aquest moment perquè tot el mal que ha fet el fum que hagen pogut tragar abans ja no desaparèix tan fàcilment per prohibir fumar de colp, i damunt en certs llocs només). Vullc dir, que s'ha creat una mena d'hipocresia entorn a aquest tema que és normal que done lloc a conflictes d'opinió.
    Per exemple, m'agradaria destacar la dada de les pèrdues d'un 20% en els beneficis d'hosteleria, ja que els meus pares depenen d'aquesta feina i puc assegurar que les pèrdues han sigut molt majors que un simple 20% degut a aquesta llei. O siga, a llocs com bars i discoteques, on es suposa que la gent va a consumir i entre tant a fumar, s'aplica la llei perque podria afectar la salut dels xiquets que hi puguen entrar, però després veus que aquelles mares que porten als xiquets perque no tenen altre lloc on deixar-los caure són les primeres que es fiquen a fumar davant dels seus fills. En aquest cas, la responsabilitat del tabaquisme passiu deuria caure sobre els pares, i no sobre els propietaris dels bars o discoteques. A més, que més dona que prohibixquen fumar en qualsevol lloc públic si després en casa els fan tragar tot el fum que volen? Pense jo.
    Per altra part està bé que ho prohibixquen en llocs públics com parcs infantils o restaurants on puguen anar a menjar families amb membres de qualsevol edat, o en llocs propers a hospitals on es puga veure afectada la salut dels pacients. Però en conclusió, aquesta llei no tapa en salut totes les pèrdues econòmiques que s'han produit per la llei, comptant a banda les produides per desfer aquelles antigues zones de fumadors/no-fumadors en restaurants.

    ResponElimina