dimarts, 24 de maig del 2011

El terratrèmol de Lorca ha posat a prova els edificis de la zona front al major sisme que podien sofrir

Un informe geòlogic del Institut Geòlogic i Miner d’Espanya ha descobert que el terràtremol produit en Lorca el passat 11 de maig ha posat a prova les edificacions de la localitat front al seisme més intens que deurien soportar segons estudis passats, ja que es predia en aquesta zona i en un període de 500 anys, un terràtremol de magnitud 5.0, quan el ocorregut el passat 11 de maig va ser de magnitud 5.1, i sols es van enderrocar dos edificis.




Derrucció del conjunt residencial del barri "La Viña de Lorca".







Se sap també que la Falla de Alhama de Mùrcia, de 85 km de longitut i a la que se li atribueix el seisme, podria desenvolupar terratrèmols d’una intensitat màxima entre 6.5 i 7.0 graus cada 2000 anys.

Per altra part, aquest informe troba certes dudes en la interpretació de la font del seisme, ja que la majoria de posteriors rèpliques s’havien produit al sur dels epicentres, i s’intenta explicar que aquest fet podria correspondre a la reactivació de falles menors situades a aquesta zona més allunyada de la falla central de Alhama. Altra possibilitat que determinen aquest error podria donarse al fet de que les rèpliques no van tindre la suficient intensitat per a captar la font del sisme amb exactitut.
En tot cas, l'institut considera necessària una nova localització de les rèpliques i una detecció més precisa dels epicentres dels temblors principals per poder realitzar una interpretació definitiva.


Les noticies locals informen sobre més detalls moments posteriors a la catàstrofe:




Per al centre d'investigació sismològica anomenat abans, els fets produits a Lorca han sigut "un exemple ideal per al estudi de deformacions associades al camp proper durant un event sísmic i que permet relacionar els danys amb la intensitat sísmica", informació que podran utilitzar per a investigar altres casos ocurrits amb anterioritat i que puguen tindre lloc en un futur.


-Notícia original

Altres noticies relacionades:
-El terratrèmol de Múrcia es sent en altres províncies
-Altres terratrèmols i "prediccions complides"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada