dilluns, 23 de maig del 2011

ENRESA tanca la primera línia de residus de molt baixa activitat a El Cabril

L’Empresa Nacional de Residus Radiactius (ENRESA), que gestiona el magatzem centralitzat de El Cabril, ha finalitzat la primera fase dels treballs de tancament de la primera línia d’emmagatzemament de residus de molt baixa activitat (de les quatre previstes), la qual es troba en la cel•la 29.



En conseqüència d’aquest tancament, desde que s’hi va iniciar la nova estructura de molt baixa activitat (cel•la 29) el passat octubre de 2008, en l’anomenada primera línia s’han emmagatzemat fins l’actualitat uns 2029 m3 d’aquest tipus de residus radiactius, majoritàriament procedents de centrals nuclears i altres instal•lacions radiactives, però se sap que la cel•la 29 es va construir a El Cabril amb el fi d’emmagatzemar residus radiactius generats per fonts siderúrgiques properes.

Aquest tipus de residus radiactius (de molt baixa activitat) que s’han anat emmagatzemant a El Cabril, han experimentat un creixement major durant els últims anys respecte als residus de baixa i mitjana activitat. En dades, se sap que desde la seua construcció a finals de 2008, fins al 2010, la quantitat de residus de molt baixa activitat va augmentar en 974 m3.

El resultat es que, la primera línea de la cel•la 29 (ocupada per 2029 m3 d’aquests residus i ja en procés de tancament), junt a les línies tres i quatre, ara en procés d’emplenament, el total emmagatzemat a aquesta nova estructura de molt baixa activitat es de 3047 m3, dada que suposa ja un 8% de la seua capacitat total (38.536 m3).




La primera línia en procés final de tancament, del passat 6 de maig.




Respecte als anomenats treballs de tancament d’aquesta primera línea, la seua primera fase, iniciada el passat mes de febrer, va finalitzar aquest passat dia 6 de maig. Per al procés de tancament es va requerir que, en primer lloc, es tancara cobrint-la amb una llàmina de polietilé d’alta densitat (PEAD), protegida per un altra llàmina de geotextil per ambdues cares. En el vídeo s’hi mostren més detalls d’aquest tipus de procés.



Aquesta llàmina PEAD impedirà que les aigües de la pluja entren amb contacte amb els residus quan es trasllade la coberta a altra línea d’emmagatzemament de la cel•la 29. A més, durant els treballs de tancament s’han col•locat les tuberíes i drenatges necessaris per a arreplegar l’aigua de la pluja i canal•litzar-la cap a l’exterior.


-Notícia original

Notícies relacionades:
-Opinions coreanes sobre El Cabril
-Desmantelaments a mans d'ENRESA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada