dilluns, 9 de maig del 2011

Les defenses, contra el ossos

L’espondilitis anquilosant, és una malaltia autoimmune que afecta les articulacions que uneixen l’os sacre amb el maluc i pot provocar la paràlisi de les cames. És un tipus de malaltia reumàtica que afecta menys d’un 1% de la població. Alguns dels seus símptomes són inflamació i rigidesa de les extremitats inferiors.
Aquesta malaltia es manifesta generalment en persones menors de 30 anys. El tractament més utilitzat és una teràpia biològica que impedeix l’acció de l’agent que ocasiona la inflamació. Si es tracta tard la malaltia, es pot arribar fins i tot a la paralització total de l’articulació.
Avui dia, s’estan investigant noves vies per a tractar la malaltia, així com per a detectar-la abans. Una tècnica utilitzada a Espanya és l’ecografia, que permet veure l’evolució de la malaltia, així com les ressonàncies.
Una altre mètode amb que s’està intentant tractar l’espondilitis, és amb cèl•lules mare, ja que han servit per curar altres malalties com les artropaties, que també provoquen una inflamació similar.

- Notícia original

- Altres links interesants


- Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada