dissabte, 21 de maig del 2011

La cirugia pot fer desapareixer la diabetes

Investigadors d'universitats d'Estats Units han demostrat que és possible mitjançant la cirurgia, fer canviar el metabolisme d'una persona i que la malaltia de la diabetes desaparega mes ràpidament i de forma mes eficaç que quan s'aprima solament amb una dieta.
Segons la revista “Science Translational Medicine” el “ bypass” és la clau per a nous tractaments per a la diabetes, ja que esta molt relacionat amb l'obesitat i la falta d'exercici.
Aquest tipus d'operació esta cada vegada mes sol•licitat perquè les persones amb sobrepès els costa molt baixar de pes, i com a conseqüència evitar les complicacions derivades , com la diabetes , dolor articular i alguns càncers.
L'estudi es va fer a dos grups , els dos , pacients diabètics amb obesitat severa, uns sotmesos a el “bypass”i un altre a estricta dieta . Els dos van baixar el mateix pes. Es van tenir en compte els metabòlits , ( son subproductes químics dels aliments presents en el cos ) veient que a diferència de la dieta , la cirurgia canvia el metabolisme d'una persona disminuint els nivells d'aminoàcids , vinculats a la obesitat , la diabetis i la resistència a la insulina.
Newgard, el professor que ha realitzat l'estudi diu que no esta encara clar , però l'objectiu és desenvolupar medicaments que puguin imitar aquest efecte.







Noticies relacionades:


Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada