domingo, 1 de mayo de 2011

Injecció contra la pèrdua de la regla


És un fet que atletes i ballarines, en fi, dones de molt baix pes, sofreixen interrupcions de la menstruació (amenorrea), problemes d’infertilitat i fractures en els óssos, tot açò degut a la desnutrició. Per a evitar-ho s’està investigant l’acció de la injecció d’una hormona, la leptina, i així obtenir un tractament que incremente els nivells de leptina en el cos d’aquestes pacients, ja que influeix en la regulació de les hormones reproductives.
L’equip de Christos Mantzoros va dur a terme una investigació amb 20 dones que havien perdut la regla, la meitat van ser tractades amb leptina i la resta amb un placebo, i així va comprovar que el tractament funciona ja que 7 de les 10 dones injectades amb leptina van recuperar la seua regla, inclús alguna va poder ovular perfectament i quedar embarassada.


Enllaços relacionats:

Videos relacionats:


1 comentario:

  1. Em pareix molt interesant aquesta noticia perquè, a pesar de saber que un pes baix significava no tenir la menstruació, no coneixia el fet de que s'havera trobat una solució a aquest problema. Ací et deixe un oink amb informació sobre què és la leptina i algun dels seus usos.
    http://ca.wikipedia.org/wiki/Leptina
    http://www.adelgazar.net/n08092-hormona-leptina.htm

    ResponderEliminar